MEGADYNE

Megadyne group предлага голямо разнообразие от продукти, за да задоволи своите клиенти с голяма част от крайно необходимите решения в областта на силовите предавки и транспорта.

Megadyne произвежда термопластични и термоустойчиви полиуретанови ремъци, гумени ремъци и ролки от разнообразни материали. По-голямата част от продуктите на Megadyne са достъпни и в стандартна изработка, и по клиентска поръчка.

През 1957 година от Корадо Тардини създава компания, която стартира своята дейност с производство на плоски каучукови ремъци.

80-те години на 20-ти век: благодарение на опита в полимерната сфера, Megadyne започва производството на синхронни и безконечни полиуретанови ремъци.

90-те: компанията започва да развива световна търговска мрежа.

През 2000 година ръководството решава да предложи на пазара не само единични продукти, а завършени трансмисионни системи, давайки на клиентите завършен цикъл - от проект, продукт и услуга. През същата година Megadyne group увеличава своя обхват на производство с придобиването на бивша компания на Pirelli в Испания за производство на каучукови ремъци и нова компания за ролки в Милано.

2006: Megadyne засилва своята търговска и продуктивна дейност в САЩ с придобиването на групата Jason Industrial с нейните 12 търговски компании и производствена фабрика в Северна Каролина.