STELLA LAME

"История на марката е действителност на продукта."

Stella е създадена в Milan през 1948, когато стоманолеярния завод и Ferriere Lombarde Falck решават да започнат процес на вертикална интеграция като създават краен продукт с високо качество и продукция характеризирана с производството на части за остриета на косачки и за комбайни.

За кратко време ножчетата със ''звезда са поставени на основните селскостопански машини: Fiat, Laverda, New Holland, BCS, Cavalli.

Режещите продукти бързо стават популярни на италианския пазар и се превръщат в синоним на високо качество и висока производителност при системите за рязане.

В началото на 90те, Stella е закупена от нова компания, която се специализира в производството на стомана с високо съдържание на въглерод. Компанията започва програма, която цели увеличаване на  броя произвеждани продукти. По това време започва разрастването на компанията на световния пазар.

През 1996 година компанията мести щаба с в Cellatica - в близост до Brescia.

През 2008 Stella отпразнува 60  успешни  години на пазара.

Днес Stella е водещия производител в Италия и един от най-големите производители на системи за рязане в Европа. Компанията е първия избор на множество големи производители на селскостопанска техника, на най-добрите дистрибутори на части и всички останали, които изискват най-високи резултати от оборудването си. Stella произвежда повече от 500 различни вида ножове за различни цели. Компанията също така произвежда голям брой ножове по поръчка.

Високото качество и невероятния професионализъм, с който Stella предоставя  най-добрите продукти за всеки клиент, са най-добрата гаранция. Така работи Stella.

От 2000 година насам компанията започва да инвестира в нови технологии, които позволяват производството на ножове за специфичните нужди на клиентите във възможно най-кратък срок. Произвежданите ножовете са:

Ножове за косачки, био шредери, машини за рязане на слама, комбайни-вършачки.